Επίσκεψη του βουλευτή Γ. Σαρίδη στο Δημαρχείο Δέλτα
29 Σεπτεμβρίου 2015
Από αύριο δίνουμε αίμα για την τράπεζα αίματος του Δήμου Δέλτα – Ξεκινά αύριο ο χειμερινός κύκλος
29 Σεπτεμβρίου 2015
Εμφάνιση όλων

“Ο Δήμος Δέλτα επιζητά συνεργασίες που προάγουν την έρευνα, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες”

indes musai 29 9 2015

O Δήμος Δέλτα είναι ανοιχτός σε προτάσεις που προάγουν την έρευνα, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, σε προτάσεις που επηρεάζουν θετικά το αστικό περιβάλλον και την συμπεριφορά των πολιτών απέναντί του. Είμαστε ανοιχτοί και επιζητούμε συνεργασίες που υποστηρίζονται από το ΕΣΠΑ γιατί πιστεύουμε ότι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι η ασφαλής διέξοδος από το κλίμα κρίσης που μαστίζει τον τόπο”. Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος από το βήμα του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας κατά την εκδήλωση για την παρουσίαση των τελικών αποτελεσμάτων του προγράμματος INDESMUSA, που πραγματοποιήθηκε το αμφιθέατρο του ΤΕΕ την Πέμπτη 24/9/2015.

          Σημειώνεται ότι το προσεχές χρονικό διάστημα θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων και στο Καλοχώρι, ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι της περιοχής.

          Παρόντες, μεταξύ άλλων, στην ημερίδα ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Στ. Αβραμίδης, το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ/ΤΚΜ Γ.  Τσακούμης, ο κ. Xuejun Liang (Science and Technology Office, Embassy of the Peoples Republic of China in Greece) εκ μέρους της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας. Την εταιρεία GEOSYSTEMS HELLAS (www.geosystemshellas.gr), η οποία δρα και ως συντονιστής, εκπροσώπησε η κ. Μπέττυ Χαραλαμποπούλου – Γεωλόγος, τον ΟΑΣΠ-ΙΤΣΑΚ ο Επιστημονικός Υπεύθυνος Δρ. Εμμανουήλ Ροβίθης – Πολιτικός Μηχανικός και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο Δρ. Αθανάσιος Γκανας- Γεωλόγος.

          Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε το 2013 και ολοκληρώνεται στα τέλη Νοεμβρίου, με πεδία εφαρμογής το Καλοχώρι του Δήμου Δέλτα και τη Σαγκάη της Κίνας, περιοχές με κοινά χαρακτηριστικά, όπως η γειτνίαση με το Λιμάνι, η συνύπαρξη αστικής και βιομηχανικής ζώνης, η ύπαρξη πετρελαϊκών εγκαταστάσεων.  Υλοποιήθηκε από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ-ΙΤΣΑΚ), το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών – Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και την εταιρεία Geosystems Hellas, το χρηματοδότησε η Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) χρηματοδότησε, ενώ συνεργάστηκαν και οι υπηρεσίες του Δήμου Δέλτα.

          “Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό για την τοπική αυτοδιοίκηση να “μάθει” να εμπλέκεται σε τέτοια προγράμματα εξωστρέφειας, δράσεις που μας πηγαίνουν ένα βήμα μπροστά, που μας φέρνουν πιο κοντά στο μέλλον. Είναι εξαιρετικά σημαντικό η τοπική αυτοδιοίκηση να βοηθά στην απορρόφηση κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή στην υλοποίηση καινοτόμων και ερευνητικών προγραμμάτων, για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών. Ιδίως στις μέρες της οικονομικής κρίσης, που η συνεργασία μεταξύ όλων μας, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, είναι όρος αναγκαίος και απαραίτητος για να πετύχουμε ωραία πράγματα” τόνισε ο κ. Φωτόπουλος.        

          Το έργο συνίσταται στην εγκατάσταση ενός πολυπαραμετρικού δικτύου πρακολούθησης μέσω δικτυακής σύνδεσης κρίσιμων υποδομών εντός πολύπλοκων αστικών δομών (περιβάλλον αστικό και βιομηχανικό, εγκαταστάσεις δεξαμενών και λιμένα), με όργανα και μεθοδολογίες αιχμής, που μετρούν τις μετακινήσεις του εδάφους κάθε δευτερόλεπτο και είναι το μοναδικό στην Ανατολική Μεσόγειο! Το έργο μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση προβλημάτων σε επίπεδο τόσο αναπτυξιακού σχεδιασμού όσο και διαχείρισης κρίσεων. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο