Ξεκινά το Σεπτέμβριο η κτηματογράφηση Ανατολικού και Βραχιάς Δήμου Δέλτα
2 Φεβρουαρίου 2018
Όλα έτοιμα για το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Χαλάστρα στις 10-11/2!
6 Φεβρουαρίου 2018
Εμφάνιση όλων

Υπογράφτηκε η σύμβαση για την ολοκλήρωση του Παιδικού Σταθμού Σίνδου

Τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου Ολοκλήρωσης του Παιδικού Σταθμού Σίνδου, προϋπολογισμού 1,026 εκατ. ευρώ, υπέγραψε ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας «Σάκκος Χ. & Σία Ε.Ε.».

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε και ήδη υλοποιούμε ένα ακόμη έργο που εδώ και πολλά χρόνια μένει ημιτελές, παρά το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία το χρειάζεται. Ευελπιστούμε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα είμαστε σε θέση να παραδώσουμε ένα ακόμη έργο στην τοπική κοινωνία. Είμαστε εδώ και κάνουμε πολύ μεγάλο έργο παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση με τη μείωση κατά 75% της κρατικής επιχορήγησης τα τελευταία χρόνια. Ένα έργο πρωτόγνωρο στην οδοποιία, στη σχολική στέγη, στις υποδομές. Θέλω να ευχαριστήσω το Δημοτικό Συμβούλιο που στηρίζει ομόφωνα την προσπάθεια που κάνουμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα στο Δήμο μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλος.

Για τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού, η οποία κρίνεται αναγκαία για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών των κατοίκων της περιοχής και της ενίσχυσης των υπηρεσιών Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Δέλτα, και την υποδοχή του κοινού σε αυτό θα αποκατασταθούν όλες οι φθορές οι οποίες εντοπίζονται στην κτιριακή εγκατάσταση λόγω καιρικών συνθηκών και βανδαλισμών. Επιπρόσθετα θα  ενσωματωθούν αλλαγές οι οποίες στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των ατόμων ΑΜΕΑ, στην εξασφάλιση των προδιαγραφών πυρασφάλειας αλλά και γενικότερα στην δημιουργία χώρων οι οποίοι θα παρέχουν συνθήκες ασφαλούς παραμονής σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Το έργοέχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχεται ένα κατάλληλο, για παιδιά προσχολικής ηλικίας, περιβάλλον έτσι ώστε ο χώρος αυτός να λειτουργήσει σαν μέσο εκπαίδευσης και νοητικής ανάπτυξης των παιδιών. Θα διαθέτει:

  • Τμήμα βρεφών για βρέφη από 8 μηνών μέχρι 2,5 ετών
  • Τμήματα νηπίων για παιδιά από 2,5 ετών μέχρι 5 ετών

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο