Ανακοίνωση Λαϊκό Πανεπιστήμιο
13 Ιανουαρίου 2015
Καθορισμός Εκλογικών Τμημάτων
15 Ιανουαρίου 2015
Εμφάνιση όλων

Μ. Φωτόπουλος: «Κύριε Καμίνη, δώστε τον ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου στο Δήμο Δέλτα»

Xairetismos dimarxou 16 9 2014

Επιστολή στο Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη έστειλε ο Δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, σχετικά με το θέμα της μη τοποθέτησης του γλυπτού ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα, επί 21 χρόνια! «Ζητούμε από εσάς να προχωρήσετε σε δωρεά του συγκεκριμένου έργου τέχνης του γλύπτη Ιωάννη Παππά προς το Δήμο Δέλτα για να τον τοποθετήσουμε εμείς στη γη της Μακεδονίας, στον τόπο όπου γεννήθηκε, ανδρώθηκε και ξεκίνησε την πορεία που ένωσε την Ελλάδα και τον τότε γνωστό κόσμο. Έχουμε χώρο…» γράφει χαρακτηριστικά.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής, έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Αθηναίων,

Με λύπη μου πληροφορήθηκα από το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μακεδονία» ότι το σήριαλ για την τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα συνεχίζεται επί 21 χρόνια, καθώς ο Δήμος Αθηναίων ούτε επί της δικής σας θητείας δεν… βρίσκει δημόσιο χώρο για να τον τοποθετήσει.

Δυστυχώς φαίνεται ότι στη μεταπολιτευτική Ελλάδα οι ιδεοληψίες αποδεικνύονται πιο ισχυρές ακόμη και από τα ιστορικά δεδομένα, για μία προσωπικότητα που έχει κερδίσει την παγκόσμια αποδοχή. Πρόσφατη απόδειξη το παγκόσμιο και πρωτοφανές ενδιαφέρον για τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Αμφίπολη. Αποτέλεσμα, ο Μέγας Αλέξανδρος μόνο στην Ελλάδα και δη στην Αθήνα να αντιμετωπίζεται ως… ιδεολογικός αντίπαλος και όχι ως προσωπικότητα ηγέτη και εκπολιτιστή, όπως είναι καταγεγραμμένος στην παγκόσμια ιστορία.

Κύριε Καμίνη,

Η Ελλάδα είναι πλέον μία, ενωμένη πατρίδα. Οι φιλιππικοί του Δημοσθένη δεν είναι πια επίκαιροι. Κι ο Μέγας Αλέξανδρος θα πρέπει να είναι ήρωας και πρότυπο όλης της Ελλάδας.

Κατόπιν τούτων, στην περίπτωση που δεν ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα του Προέδρου της ΠΕΔ Λ. Κυρίζογλου, ζητούμε από εσάς να προχωρήσετε σε δωρεά του συγκεκριμένου έργου τέχνης του γλύπτη Ιωάννη Παππά προς το Δήμο Δέλτα για να τον τοποθετήσουμε εμείς στη γη της Μακεδονίας, στον τόπο όπου γεννήθηκε, ανδρώθηκε και ξεκίνησε την πορεία που ένωσε την Ελλάδα και τον τότε γνωστό κόσμο. Έχουμε χώρο…

Με τιμή,

Ευθύμιος (Μίμης) Φωτόπουλος

Δήμαρχος Δέλτα»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μετάβαση στο περιεχόμενο