Περίληψη διακήρυξης
24 Απριλίου 2015
Διακοπή ύδρευσης στην Σίνδο αύριο (28/4)
27 Απριλίου 2015
Εμφάνιση όλων

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της ΠΝΠ για τα αποθεματικά

Ψήφισμα κατά πλειοψηφία εξέδωσε χθες αργά το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα με το οποίο τάσσεται κατά της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου µε την οποία η Κυβέρνηση υποχρεώνει τους ΟΤΑ Α’ βαθµού να καταθέτουν τα ταµειακά τους διαθέσιµα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Με το ψήφισμα προαναγγέλλεται η προσφυγή στη Δικαιοσύνη για ακύρωση του περιεχομένου της ΠΝΠ, η έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενημέρωση των πολιτών. 

Σχετικά με την απόφαση αυτή, ο Δήμαρχος Μίμης Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Συντασσόμαστε με τις αποφάσεις της ΠΕΔ/ΠΚΜ και της ΚΕΔΕ γιατί πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια αντισυνταγματική απόφαση που πλήττει το θεσμό της αυτοδιοίκησης αλλά και τους ίδιους τους πολίτες. Ως δήμαρχοι και ως Έλληνες είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε μια εθνική προσπάθεια. Δεν μπορούμε όμως να συναινέσουμε σε μια απόφαση που τινάζει στον αέρα την κοινωνική συνοχή των Δημοτών. Ελπίζω ότι μέχρι τις 7 Μαΐου, ημέρα διεξαγωγής του Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, η κυβέρνηση θα έχει αλλάξει στάση. Υπέρ της αυτοδιοίκησης και υπέρ της πατρίδας μας. Και θα ακυρώσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

 

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 23/4/2015, εκτάκτως με αποκλειστικό θέμα το ζήτηµα της ΠΝΠ µε την οποία η Κυβέρνηση υποχρεώνει τους ΟΤΑ Α’ βαθµού να καταθέτουν τα ταµειακά τους διαθέσιµα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου:

  1. Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη τη µεθόδευση της Κυβέρνησης και την απόφασή της να προχωρήσει στην έκδοση Π.Ν.Π., µε την οποία πλήττει ευθέως τη συνταγµατικά κατοχυρωµένη ανεξαρτησία του θεσµού της Αυτοδιοίκησης και ουσιαστικά ακυρώνει τον ρόλο της.

  2. Καλούμε την Κυβέρνηση σε πρώτη φάση να αποσύρει άµεσα την Π.Ν.Π. και στη συνέχεια, να ξεκινήσει µε πρωτοβουλία της ένας ειλικρινής διάλογος, προκειµένου να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις που στόχο θα έχουν την εξυπηρέτηση του εθνικού συµφέροντος.

  3. Αποφασίζουμε ότι μέχρι τη σύγκληση του τακτικού συνεδρίου της Κ.Ε.∆.Ε. της 7ης Μαΐου, όπου και θα ληφθεί οριστική απόφαση, δεν θα εφαρμόσουμε όσα προβλέπει η Π.Ν.Π., γιατί τίθεται σε κίνδυνο η οµαλή λειτουργία όλων των ∆ήµων και των υπηρεσιών μας, καθώς και η δυνατότητά μας να ανταποκριθούμε στη στοιχειώδη λειτουργία τους.

  4. Αποφασίζουμε την έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων, µαζί µε το προσωπικό του Δήμου μας, αρχής γενοµένης από την ηµέρα κατά την οποία θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή η Πράξη Νοµοθετικού Περιεχοµένου σε συνεργασία με ΚΕΔΕ.

  5. ηλώνουµε αποφασισµένοι να εξαντλήσουµε κάθε πολιτική και νοµική δυνατότητα που θα µας δοθεί, µε σκοπό να ακυρώσουµε το περιεχόµενο της Π.Ν.Π.

  6. Αποφασίζουμε την ανάληψη πρωτοβουλιών ενηµέρωσης των πολιτών, χρησιµοποιώντας κάθε πρόσφορο µέσο, προκειµένου να ενηµερωθούν οι δηµότες µε έγκυρο τρόπο για τις δραµατικές επιπτώσεις που θα έχει για κάθε τοπική οικονοµία και για κάθε επαγγελµατία η εφαρµογή αυτής της πρωτοφανούς κυβερνητικής απόφασης.

  7. Στηρίζουμε το αίτημα της ΚΕΔΕ για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να τεθούν τα προβλήματα που δημιουργεί στη λειτουργία των Δήμων η εφαρμογή της ΠΝΠ.

  8. Εξουσιοδοτούμε το Δήμαρχο για τις περαιτέρω αποφάσεις σχετικά με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης των πολιτών που πρόκειται να αναληφθούν, στο ανωτέρω πλαίσιο του παρόντος ψηφίσματος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο