3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ
4 Δεκεμβρίου 2013
Αποτελέσμα Προκήρυξης ΣΟΧ 1/2013
4 Δεκεμβρίου 2013
Εμφάνιση όλων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ENVI – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΤΑΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΠΓΔΜ


PROGRAMMA ENVI 2013
Στα πλαίσια του ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: IPA ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΜΑ «ΕΛΛΑΔΑ – ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» 2007-2013 
ΑΞΟΝΑΣ: 2. Ανάδειξη των περιβαλλοντικών πόρων και της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής του Προγράμματος, πραγματοποιήθηκε η 4η συνάντηση των εταίρων στη Σίνδο, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013.
 
Συνοπτική παρουσίαση του έργου ENVI
Το έργο «Τοπικές Κοινότητες σε Περιβαλλοντική Δράση»/ «Local Communities in Environmental Action» και ακρωνύμιο ENVI υλοποιείται στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης του IPA Διασυνοριακού Προγράμματος «Ελλάδα – Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» 2007-2013, 
 
Το εταιρικό σχήμα απαρτίζεται από τέσσερις (4) εταίρους:
➢ Δήμος Δέλτα (Γενικός Επικεφαλής Εταίρος 1/ Overall Lead Partner 1)
➢ Δήμος Kavadarci (Οικονομικός Επικεφαλής Εταίρος 2/ Financial Lead Partner 2)
➢ Όμιλος UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης (Εταίρος 3)
➢ YMCA Skopje (Εταίρος 4)
 
Oι κύριοι στόχοι του Προγράμματος είναι: 
• Η αύξηση της κοινωνικής ευαισθητοποίησης (στους νέους, στους κατοίκους, στους αγρότες και στους επιχειρηματίες της περιοχής, αλλά και στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης) με σκοπό να προωθηθεί ο εθελοντισμός στο πεδίο της αποκατάστασης, προστασίας και επιτήρησης των περιβαλλοντικών πόρων της περιοχής.
• Η ανάπτυξη λογισμικού για τη διαχείριση και την προστασία των υδάτινων πόρων, καθώς και η απόκτηση του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού ελέγχου.
• Η κατάρτιση των δημοτικών εργαζομένων μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων με σχετικό περιεχόμενο. 
• Η κατασκευή των απαραίτητων υποδομών στον ποταμό Luda Mara, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας του νερού και τη διατήρηση των περιβαλλοντικών πόρων της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο